Sunday, 2 November 2014

MINYAK IKAN BANTU KANAK-KANAK CEPAT MEMBACA

Assalamualaikum...

Macam seronok aje dengar bunyi tajuk saya pada kali ini.Tambah-tambah bulan ini promo Omega Guard lagi BEST la nak grab omega kan!!Mungkin banyak yang anda tidak tahu akan bagusnya omega ini pada kanak-kanak.Kanak-kanak setahun ke atas sudah boleh makan omega tapi dengan kuantiti sedikit sahaja.Untuk entry saya hari ini bagus untuk ibu-ibu di luar sana untuk mengetahu dengan lebih banyak lagi info akan kebaikan omega ini...Eh...betul ke minyak ikan ini boleh bantu kanak-kanak cepat membaca???Nak tahu???Jom...



Omega Guard merupakan makanan tambahan yang diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun.Ia bukan dari hati minyak ikan.Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.Omega Guard merupakan minyak ikan yang paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak omega termasuk EPA dan DHA.


Satu hidangan Omega Guard menyediakan 1000mg asid lemak omega-3 termasuk DHA dan EPA.DHA dan EPA dipercayai mampu mengurangkan keradangan,menggalakkan fungsi otak,sistem saraf dan fungsi mata yang diperolehi melalui pemakanan.


Penyelidik Kanan Universiti Oxford,Dr. Alex Richardson berkata makanan tambahan omega-3 terbukti dapat meningkatkan perhatian kanak-kanak yang lemah membaca.

Pengambilan omega-3 juga meningkatkan perhatian kanak-kanak hiperaktif,disleksia serta mereka yang berdepan dengan gangguan perkembangan koordinasi.


Pengambilan minyak ikan secara konsisten dapat membantu kanak-kanak lebih fokus.


Makanan tambahan minyak ikan kaya dengan kandungan kalsium dan omega yang baik untuk tumbesaran dan perkembangan otak.



KHASIAT OMEGA GUARD

#Mencegah gout

#Meningkatkan sistem imun tubuh

#Mencegah salur darah tersumbat

#Merendahkan kolestrol

#Mencegah pembekuan darah

#Memperbaiki masalah alahan kulit

#Mengelak stroke

#Mencegah penyakit lelah/asma

#Membantu menyihatkan paru-paru

#Menentang kanser

#Mengurangkan sakit kepala

#Mengawal risiko penyakit jantung

#Membantu perkembangan tumbesaran otak janin

untuk sebarang pertanyaan boleh hubungi saya Faezah 016-3102372 call/sms/whatsapp/wechat/telegram  fb:faezah mohamed said  fb pages:good health for life  email:mamapae907@gmail.com

13 comments:

  1. Wah bagus sangat ni..dah la omega bagus untuk kawal sistem imun ank2..ditambah lagi anak-anak boleh cepat membaca..memang wajib ni dapatkan sempena promo november ni

    ReplyDelete
  2. Omega Guard Shaklee memang yang terbaik dari ladang.. Pelbagai khasiat, harga jimat..

    ReplyDelete
  3. omega memang bagus utk pelajar sekolah...sebab tu ank2 saya suka omega.

    ReplyDelete
  4. Memang bagus omega ni. Anak2 Kak tun memang pantang nampak botolnya. Terutama si abang. Kunyah maca gula2 pulak. hihihi


    Apa Itu Omega 3? Apakah Khasiat Dan Kepentingannya?

    ReplyDelete
  5. Minyak ikan terbaik...must try...

    ninyfariza82.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. sebelum ni pernah makan minyak ikan jenama lain, tapi sendawa rasa ikan. tapi omegaguard ni takde rasa ikan langsung, mmg best.

    Jom Baca: Kurus dengan tingkatkan Leptin

    ReplyDelete
  7. anak saya memang menggemari Omega...
    enak dikunyah begitu saje

    ReplyDelete
  8. wow! rugilah sapa tak grab promo ni..jum2 beli lebih sikit buat stok, sebab omega ni sangat sesuai untuk seisi keluarga

    ReplyDelete